Waar moet je op letten bij het kopen van lakverf?

Iedereen houdt ervan als zijn woning er goed uitziet en goed onderhouden wordt. Om dit te kunnen houden is het belangrijk dat het houtwerk in je woning regelmatig lakt. Wanneer je een nieuwe laklaag aanbrengt op hout, zorg je ervoor dat het hout er weer mooi uit ziet en ook weer beschermd is tegen vuil. Echter is het wel belangrijk dat je een goede lakverf koopt, maar welke heb je precies nodig?

Binnen of buiten?

Wanneer je buiten gaat verven heb je andere lakverf nodig als wanneer je binnen gaat verven. Lakverf op waterbasis is enorm handig voor binnen, aangezien deze lakverf geurloos is en enorm snel opdroogt. Wanneer je buiten gaat verven, raad ik de wat stevigere lakverf, zoals de Sigma s2u Allure Gloss, aan. Deze lakverf is van hoge kwaliteit en ideaal voor buiten.

Glansgraden

Lakverven kan je verdelen aan de hand van glansgraden. Elke glansgraden heeft een unieke uitstraling. Je kan kiezen voor een matte, zijdeglans of hoogglans uitstraling. De hoogglanzende verf is de populairste lakverf, aangezien deze verf er enorm mooi uitziet en ook nog eens makkelijk te reinigen is.

Kwaliteit

Het is belangrijk dat je goede kwaliteit verf koopt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te kijken op verf.nl voor de beste verfsoorten die er zijn. Je kan de kwaliteit checken door onder andere naar de levensduur van de verf te kijken. Ook de dekkingskracht van de verf is erg belangrijk. Als er minder lagen nodig zijn om de vlakte mooi te dekken, dan weer je dat de verf van hogere kwaliteit is.