Comfortabel sleutelen aan een motor

Ben jij de trotse eigenaar van een motor en wil je hier nog wel eens zelf aan knutselen? Of werk je in een garage waar regelmatig aan motoren gesleuteld wordt, maar ben je het zat om telkens voorover te moeten bukken of door je knieën te zakken? Dan is een motorheftafel het ideale product voor jou. Met een motorheftafel hoef je nooit meer urenlang voorover te bukken of continu door je knieën te zakken om te kunnen sleutelen aan de motor. Als jij regelmatig aan je eigen of de motoren van klanten moet sleutelen is de motorheftafel de perfecte toevoeging aan jouw garage of werkplaats.

De voordelen van een motorheftafel

Het hebben van een motorheftafel in je garage of werkplaats brengt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen verhoogd een motorheftafel de efficiënte waarmee je kan werken enorm, je kunt ook gemakkelijker bij plekken waar je eerst moeilijk bij kwam én je kan de perfecte werkhouding voor jezelf bepalen. Dit voorkomt fysieke klachten zoals rugpijn en nekpijn. Voordelig voor jou zelf, maar ook voor je werkgever.

Verschillende soorten van de motorheftafel

Wanneer we het hebben over de motorheftafel zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Afhankelijk van je budget en wensen zijn er dus diverse keuzes te maken. Een motorheftafel is al verkrijgbaar vanaf slechts 50,- en kan oplopen tot maar liefst 2.000,-. De grootste verschillen zitten hem in het belastbare gewicht en hoe de tafel bediend wordt. Zo zijn er tafels die een maximum gewicht van 150kg ondersteunen, maar ook tafels die 1.000kg of meer aankunnen. De bediening is te onderscheiden in 3 varianten:

  • Hydraulisch
  • Pneumatisch
  • Elektrisch

De ene soort bediening is duurder dan de ander. Afhankelijk van je beschikbare budget is er dus een ruime keuze aan motorheftafels voor in jouw garage of werkplaats. Let op; kies je voor een tafel met een maximum gewicht van bijvoorbeeld 200kg, plaats dan niks zwaarder dan 200kg op de tafel. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.