Kenmerken van landelijk wonen

Iedereen zal ongeveer wel hetzelfde plaatje in zijn/haar hoofd krijgen als er wordt gedacht aan een groot landhuis. Al zijn hier veel variaties in het kan toch erg afwijken van wat de meeste mensen denken dat landelijk wonen is. Maar wat betekent landelijk leven dan? Nou dat gaan we nu uitzoeken.

Thuis gevoel

Het gevoel wat een landelijke huis je geeft is erg belangrijk, omdat het vaak grote oppervlaktes kunnen zijn moet er een idee zijn dat je je meteen thuis voelt als je er binnenkomt. Dit wordt meestal het snelst bepaald door de kleuren die worden gebruikt en dan vooral warme kleuren geven dit gevoel.

Nostalgie

Door een vleugje nostalgie te waarborgen in het huis zal ook dit inspelen op het thuis voelen als je binnenkomt. Dit kan worden doorgewerkt in het de materialen die worden gebruikt, deze mogen best ruw en onbewerkt zijn.

Meubels

Landelijke stijl meubels hebben ook vaak het ruwe materiaal weer verder in verwerkt word. Met de combinatie van robuuste meubels en ruwe materialen krijg je uiteindelijk de landelijke sfeer.

Accessoires

Hier is de uitspraak ‘less is more’ niet van toepassing en is het handig om te zorgen dat het perfect de sfeer geeft die jij wilt handig om interieuradvies te vragen. Omdat je hier de perfecte balans wil hebben wat bij jouw past en wat de landelijke sfeer omhoog zal dragen.

Ook in de accessoires is er veel antiek en nostalgie te vinden en dit geeft ook dat thuis gevoel wat je in je landhuis graag wilt hebben.