Het moet een keer gebeuren

Men zit niet te wachten op zware klussen. De meeste mensen werken namelijk al meer dan genoeg en zit dan niet te wachten om doordeweeks of in het weekend ook nog eens aan de slag te gaan. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat de woning ontruimd moet worden. Dit kan in meerdere situaties het geval zijn. Het kan zijn als iemand te overlijden komt, het kan zijn als iemand gaat verhuizen, als de huiseigenaar een nieuwe vloer wilt leggen of gewoonweg omdat het tijd is dat het hele huis een schoonmaakbeurt krijgt.

Het is wel van belang dat je van te voren gaat kijken hoe je dit wilt aanpakken, want het is niet een klus die zomaar even gedaan is. Het vergt veel tijd, energie en moeite. Daarom laten mensen vaak bij dit soort situaties professionele hulp inschakelen. Hierdoor hebben de omstanders ook minder last ervan. Je bent namelijk een stuk sneller en stiller als het op de meest efficiënte en juiste manier wordt aangepakt. Vaak moeten er ook nog veel spullen vervoerd worden van A naar B. Meestal zijn het ook grote spullen zoals tafels, stoelen, kasten en noem maar op. Dan moet je vaak ook nog extra vervoersmiddelen gaan regelen.

We kunnen in ieder geval voorop stellen dat de schoonmaak van een vervuilde woning niet zomaar gedaan is. Wel kan ik snel wat tips geven hoe je het best kan helpen of als je het toch alleen wilt doen. Zorg dat je alle breekbare onderdelen zoals borden, glazen en bestek inpakt in handdoeken en theedoeken om te voorkomen dat het breekt. Alle zachte spullen zoals kleding moet je in vuilniszakken stoppen. Dit kan je makkelijk dragen en vervoeren en daarbij kan je ook veel dingen kwijt in een vuilniszak. Toch raad ik het aan om hulp in te schakelen via Woning-Ontruimingservice.