Interieur 2

Creativiteit verhogen voor marketeers

Ben jij werkzaam als bijvoorbeeld content marketeer, online marketeer of social media marketeer en ben jij de eindeloze brainstormsessies op kantoor moe en is de creativiteit binnen je team steeds vaker ver te zoeken? Let dan goed op! We geven je namelijk een aantal tips om de creativiteit binnen je team te verhogen. Heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht om een innovatief kantoor te installeren waardoor je veel efficiënter te werk gaat, eenvoudiger met je team kan sparren en dus meer creativiteit kunt opdoen? Of heb je al nagedacht over nieuwe werkvormen om de creativiteit te verhogen? Zo niet, lees dan snel verder!

Creëer een ruimte van creativiteit

Stel je het volgende eens voor. Je werkt elke dag van negen tot vijf in een saai, grijs kantoor zonder daglicht en zonder andere collega’s in je buurt. Dit klinkt niet erg inspirerend toch? Vandaar is het onder andere belangrijk om te investeren in een innovatief kantoor. Zorg tijdens de inrichting ervoor dat je rekening houdt met voldoende daglicht, het gebruik van kleuren en een goede balans tussen individuele en gezamenlijke werkplekken. Ten slotte kun je de belangrijkste inspiratiebronnen een plekje geven. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van je doelen en targets of het ophangen van quotes of afbeeldingen van de belangrijkste mensen uit jouw vakgebied.

Creatieve werkvormen voor je team

Een van de beste creatieve werkvormen zijn mindmaps. Mindmaps zijn namelijk een uitstekende manier om zowel schriftelijk als visueel ideeën te verzamelen ter inspiratie voor je uiteindelijke doel of taak. Laat iedereen uit je team individueel een half uur een mindmap maken over het betreffende onderwerp. Daarna kun je de ideeën bespreken en een gezamenlijke mindmap maken. ook kun je een associatiespel doen. Stel met zijn alle een onderwerp vast. Daarna begint één iemand uit het team met een woord dat associeert aan het onderwerp. Vervolgens bedenkt een andere collega een associatie met het woord van de vorige collega. Zo ga je de klok meerdere malen rond. Waarschijnlijk krijg je nu veel inspiratie voor je vastgestelde onderwerp.