Op zoek naar leuke ideeën voor de herinrichting van uw woning

Het herinrichten van een woning kan een hele klus zijn wanneer u niet volledig heeft uitgestippeld welke richting u precies op zou willen gaan. Door middel van dit artikeltje proberen we u een klein beetje wegwijs te maken in de wirwar van mogelijkheden.

Allereerst zouden we het idee willen opperen om eens te kijken naar gebruikte meubelen in plaats van nieuwe. Denk bijvoorbeeld aan antieke kasten. Antieke kasten kunnen het stigma oubollig hebben, echter dat hoeft helemaal niet meer waar te zijn. Het is zelfs zo dat ‘oud’ weer helemaal hip is.

Iets unieks in plaats van één uit een dozijn

Bij herinrichtingen (of wanneer iets voor de eerste keer wordt ingericht) kiest men al snel voor de bekende namen. Zo heeft het merendeel van Nederland wel een Billy thuis staan. Dit maakt natuurlijk uw inrichting wat eentonig naast die miljoenen andere mensen die exact hetzelfde hebben. Bij antieke meubelen is dit snel te voorkomen. Deze meubelen zijn namelijk al meer dan 100 jaar oud. Dat zorgt er niet alleen voor dat antieke meubelen schaarser zijn, maar dat betekent ook dat in die tijd meubelen niet op zulke schaal werden geproduceerd zoals tegenwoordig gebeurt.

Ieder meubelstuk uit verschillende regio’s verschilt

Elke ambachtsman maakt een meubelstuk geheel naar eigen inzicht. Dit resulteert in meubelstukken die allemaal van elkaar verschillen.  Er zijn zelfs regionale verschillen te bespeuren. Details die werden aangebracht zijn vaak te herleiden naar de regio of het gebied waar het meubelstuk is gemaakt. Denk aan kleine schilderingen van bijvoorbeeld het landschap of landbouw welke in de buurt werd gedreven, zoals het gebruik van afgebeelde schapen, koeien of varkens. Er zijn ook ‘neutrale’ meubelen, welke lastiger te zijn herleiden naar een meubelmaker of regio. Dit maakt ze echter niet minder mooi of uniek!