zure lucht in huis

zure luchten in huis tegengaan

Je huis is een prettige omgeving tenminste dat hebben we allemaal op het oog. Even aan de inrichting en aan de meubels die je daar hebt staan. Het wordt zo op deze manier huis. Het is de plek waar je altijd jezelf prettig voelt en op je gemak bent. Maar er kunnen zich zaken voor doen waardoor dit leef genot wordt verstoord. Zo hangt er wel eens bij bepaalde mensen zure lucht in huis. Zure lucht in huis kan allerlei oorzaken hebben. Dat kan bijvoorbeeld komen door een onverhoopt de muizenplaag. De uitwerpselen en urine van de muizen kunnen en zeer penetrante lucht achterlaten. Ook kan het andere reden hebben waarom er een vervelende lucht in het huis hangt. Zo komt het voor dat er door bijvoorbeeld lekkages of hevige regenval vocht problemen ontstaan in het huis. Door vocht in het huis kan het vocht we gaan schimmelen. Dit geeft een hele muffe geur af. Maar ook kan het zijn dat een ventilatieschacht niet meer op de juiste manier functioneert. Het is dan simpelweg het gevoel hebben van deze ventilator om de lucht en goed fris en op peil te krijgen. Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt voorkomen als het gaat om vervelende geur in huis.

zure lucht in huis

De citroen

Al decennia lang wordt de citroen gebruikt voor het bestrijden van vervelende geluidjes in het huishouden. Zo ook goed te gebruiken voor zure lucht in het huis. Hoe doe je dat precies? Dus net de citroen doormidden. Ja had al het vruchtvlees er uit. Vervolgens gebruik je de schillen om die op de plek te leggen waar de stank vandaan komt. Een citroen vervuld eigenlijk twee functies op deze manier. Het absorbeert al het vocht dat eventueel stank veroorzaakt, Maar bestrijdt ook op een effectieve manier de penetrante geur. Daarnaast wordt de stang vervangen door de frisse lucht van de citroen.

Koffiebonen

Pak een pot en vul deze met koffiebonen. Zetten en vervolgens een waxinelichtje in en steek deze aan. Door de warmte van het waxinelichtje komen de aroma’s van de koffiebonen langzaam maar zeker vrij waardoor er een prettige koffiegeur in het huis komt.