Zelf pvc vloer leggen of laten doen door Thuisin?

Heb jij reeds een pvc vloer van Thuisin aangeschaft? Hier ga je zeker geen spijt van krijgen! Je hoeft namelijk een stuk minder onderhoud te verrichten aan de vloer. Zo af en toe een keer stofzuigen en dweilen is namelijk al voldoende. Je hoeft een pvc vloer bijvoorbeeld niet meer in de was of in de lak te zetten. Maar voordat je profijt hebt van de vloer, moet deze natuurlijk wel eerst gelegd worden. Maar is het verstandig om een pvc vloer zelf te leggen? Of kun je dit toch beter overlaten aan een professional van Thuisin?

Klik- of plaksysteem

Om te kunnen bepalen of jij zelf een pvc vloer kunt leggen, moet je eerst weten om wat voor een systeem het gaat. Net als bij bijvoorbeeld laminaat, is een pvc vloer namelijk ook verkrijgbaar in verschillende systemen. Zo heb je bijvoorbeeld een pvc vloer met een kliksysteem. Bij dit systeem kun je de verschillende delen van de vloer aan elkaar vastklikken. Daarnaast is deze vloersoort ook verkrijgbaar in een zogeheten plaksysteem. Bij dit systeem plak je de losse delen vast in plaats van ze vast te klikken. Indien jij bij Thuisin één van deze twee soorten hebt uitgezocht, kun je de vloer zelf leggen.

Pvc vloer op ondergrond lijmen Het is echter ook mogelijk om de pvc vloer rechtstreeks op de ondergrond te lijmen. Dit is een stuk lastiger. Wanneer de vloer vastgelijmd wordt op de grond, moet je namelijk heel secuur te werk gaan. Daarom kun je een pvc vloer het beste op de grond laten lijmen door een vakman van Thuisin. Waarom? Zo ben je verzekerd van een strakke vloer. Daarbij komt dat Thuisin altijd eerst egaline aanbrengt op de ondergrond. Zo weet je zeker dat deze altijd vlak is. Hierdoor voorkom je dat jouw vloer straks ergens deuken heeft of schuin afloopt.