retro meubels

Waarom zijn retro meubels hip?

Klassiek ogende vintage of retro meubels zijn terecht helemaal trendy. In de jaren 60 van de vorige eeuw kregen we fantastische woonstijlen, en de stijlen die toen opkwamen zijn lastig te overtreffen. Vintage of retro kun je makkelijk combineren met bijvoorbeeld een apothekerskastje uit de kringloop. Als je in een vintage of retro interieur veel groene planten plaatst, dan stap je over naar botanisch. Maar voeg je juist modern strak design toe aan vintage of retro verkrijg je weer eclectisch, en op die manier kun je met vintage of retro meubels alle kanten op.

retro meubels

Kies voor tijdloos meubilair

Meubilair verslijt je niet zo snel. Misschien het bankstel, maar kasten en tafels gaan vaak jarenlang mee. Het is daarom slim om degelijke meubels te kopen die niet uit de mode raken, en vintage of retro raakt eigenlijk nooit uit de mode. Omdat het bij veel decoratie past kun je dat vintage of retro kastje altijd wel ergens kwijt. Vroeger lag er tapijt of parket op de vloer, pas later kwamen de plavuizen, toen stond het mooi en vandaag de dag zal het ook nog mooi staan. Het eenvoudigste is natuurlijk hout op de vloer zoals laminaat, dat past bij alles, dus ook bij vintage of retro meubilair. Om het jezelf makkelijk te maken, kijk in eerste instantie naar vintage of retro meubilair in de kleuren groen, okergeel, en bruin. Dit zijn van die typische kleuren die in feite altijd te combineren zijn en tegelijk tijdloos zijn. Het is uiterst karakteristiek voor retro of vintage, en je kunt met tal van woonaccessoires daarop voort borduren. Het is een gegeven dat bij een makkelijk begin iedereen een goede binnenhuisarchitect is, en kiezen voor vintage of retro meubilair is dan de goede basis.

Online zijn veel afbeeldingen te vinden van vintage of retro meubilair. Maar het beste is de sfeer proeven door naar een meubelboulevard te gaan en aldaar plaats te nemen tussen de meubels. Het warme en huiselijke wat het heeft is niet te omschrijven. het is iets wat je moet ervaren, voelen, en proeven.