Waarom kiezen voor een sta bureau?

Of je nu thuiswerkt of op kantoor, als je een zittend beroep hebt, is de kans groot dat je meerdere uren achter elkaar zittend aan het werk bent. En meerdere uren achter elkaar zitten is iets waar ons lichaam niet voor gemaakt is. De statische houding van het zitten, en na een tijdje ook verkeerd zitten, zorgt voor onnodige belasting op ons lichaam. Met name op onze rug, nek en armen, waardoor er (ernstige) klachten kunnen ontstaan. Daarnaast kan het langdurige, in een verkeerde houding zitten ook nog andere klachten met zich mee brengen, zoals een vergrote kans op diabetes, een hoge(re) bloeddruk en overgewicht. De oplossing om dit te voorkomen is dan ook heel simpel: staand werken aan een sta bureau, om die statische zittende houding te onderbreken.

Wisselen van werkhouding

Door met een sta bureau steeds te wisselen van werkhouding, houdt je je lichaam actief, stimuleer je constant de doorbloeding en doordat je een actievere houding aanneemt, vermindert de kans op klachten. Het is wel belangrijk om erop te letten dat je het staand werken en het zittend werken goed afwisselt, want voor langere tijd staand werken is ook niet goed voor je lichaam. Wissel bijvoorbeeld elk uur van houding, en werk niet meer dan 4 uur op een dag staand.

Voordelen van een sta bureau

Naast dat het werken aan een sta bureau goed is voor je doorbloeding, zijn er nog vele voordelen. Nog een aantal redenen om voor een sta bureau te kiezen zijn:

  • Je kan je beter concentreren, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit;
  • Doordat je steeds wisselt van een passieve naar actieve houding, verbrandt je meer calorieën;
  • Vermindering van lichamelijke klachten, zoals de rug, je nek en schouders;
  • Bovenstaande draagt allemaal bij aan een goede gezondheid;
  • Wat op weer leidt tot minder ziekteverzuim.

Ook overtuigd van het sta bureau, bestel jouw eigen exemplaar dan vandaag nog bij thuiswerkwinkel.