Tips voor jouw gazon

Iedereen die een mooi gras stukje in zijn/haar tuin heeft liggen wil dit natuurlijk goed onderhouden. Dit kan soms best lastig zijn vooral als je kinderen hebt die graag in de tuin rond rennen en spelen, hierdoor kan natuurlijk het gras beschadigen. Wat doe je hier aan want het grasveld is natuurlijk ook om gebruik van te maken en hoe repareer je je gazon. 

Onkruid

verwijder natuurlijk het onkruid op een regelmatige basis. Zo voorkom je grote stukken die je moet beschadigen als je het onkruid te ver laat gaan. Een dagje lekker in het voorjaar wroeten en spitten is ontzettend kalmeren en rustgevend dus een aanrader om een paar keer per jaar in het weekend te doen. Ook kun je gebruik maken van gazon kalk als je mossige stukjes wilt voorkomen. Mos kan namelijk behoorlijk wat schade aanbrengen aan je gazon. 

Repareren

Als je gazon nieuw gras nodig heeft is het goed om te beginnen met onkruid te verwijderen en ongeveer 30 centimeter om te spitten. Zorg dat daarna je grond egaal is en dat er geen ongelijke hopen van aarde zijn op de plek waar je het nieuwe gras wilt aanbrengen. Hark een stuk van de toplaag om zodat het wat lossere grond wordt. 
Verdeel het graszaad daarna in twee gelijke porties. Dan kun je beginnen met het zaaien, dit moet in twee richtingen gedaan worden. Zaai in de lengte en in de breedte met de twee gelijk verdeelde porties van het graszaad. Na het zaaien het zaad lichtelijk inharken en daarna rustig aandrukken.