bureaustoel ergonomisch

Inrichten van een nieuw kantoor

Wanneer je bij een nieuw bedrijf gaat werken, of ergens bent aangenomen, dan zul je waarschijnlijk jouw kantoor moeten gaan inrichten. Misschien krijg je van het bedrijf al een aantal spullen aangeleverd, maar het kan zomaar zijn dat een bureaustoel kopen of een nieuwe lamp aanschaffen nog op je lijstje staat. Als je helemaal vanaf nul moet beginnen kan dit helemaal lastig zijn. Er zijn een hoop dingen waar je aan moet dingen en misschien ben je bang dat je wat vergeet. Maak daarom een lijstje met de dingen die je in jouw kantoor absoluut nodig gaat hebben, van klein tot groot.

De vaste spullen kopen

Er zijn een aantal dingen die je in elk geval in jouw kantoor nodig hebt, zoals de logische dingen als een bureau en een stoel. Je kunt een normale stoel kopen en een saai ikea bureau, maar je kunt ook verder denken dan dat. Kijk bijvoorbeeld eens naar een verstelbaar bureau waaraan je zowel staand als zittend kunt werken. Bovendien is in jouw nieuwe kantoor een bureaustoel ergonomisch inmiddels echt niet meer te missen. Kijk online eens naar de verschillende opties voordat je zonder nadenken de eerste beste spullen aanschaft.

Denken aan de details

Naast de vaste dingen wil je ook goed op de kleine details letten. Denk hierbij vooral na wat echt praktisch is en goed te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een heel mooi pennenbakje kopen waarbij iedere pen vergrendeld zit, maar wanneer jij iedere keer een kwartier bezig bent met je pen loskrijgen voordat je kunt schrijven, dan valt dit niet echt bepaald onder praktisch. Daarnaast is het handig om een lijstje te maken met de kleine dingetjes die je nodig hebt bij je bureau. Denk bijvoorbeeld aan paperclips of een nietmachine. Hoewel dit niet per sé noodzakelijk is, zijn dit de dingen waar je erg van baalt als je ze niet hebt.