Lichtkoepels.info

Een oplossing voor rechte daken

Een plat of licht hellend dak biedt veel voordelen op het gebied van kosten en constructie. Toch is er ook een nadeel: wanneer een dak niet schuin is, zijn er vaak geen ramen of andere vensters aanwezig. En dat gaat ten koste van de lichtinval. Omdat veel Nederlandse woningen van binnen al donker genoeg zijn, is het plaatsen van een lichtkoepel een goed idee. Kijk bijvoorbeeld eens op lichtkoepels.info voor de opties.

Lichtkoepels.info

Een lichtkoepel uitzoeken

Wie besluit een lichtkoepel te plaatsen, merkt al gauw de voordelen hiervan. Je kunt een lichtkoepel op een hellend vlak of een plat dak plaatsen. Bekijk online de opties, want het zijn er eindeloos veel. Je kunt ook een losse lichtkoepel kopen en deze zelf monteren, bijvoorbeeld als vervanging voor een andere koepel. 

Meer licht en handig te besturen

Een lichtkoepel steekt iets naar boven uit op het platte dak, maar over het algemeen wordt dit in esthetisch opzicht niet als storend ervaren. Voordeel is dat er aanzienlijk meer licht naar binnen valt en de ruimte hierdoor optisch een stuk groter lijkt. De koepel is vaak beschikbaar met optionele functies zoals een op afstand bedienbaar elektrisch open- en sluitsysteem met regensensor.

Lichtkoepels.info

Een goed beveiligde lichtkoepel is het halve werk

Een belangrijk onderdeel van lichtkoepels dat nog te vaak vergeten wordt is de beveiliging. Een lichtkoepel kan immers gebruikt worden door insluipers om de woning te betreden. Zorg er daarom voor dat je altijd een goed beveiligde lichtkoepel hebt met een slot.