boom-online-bestellen

Deze bomen heb jij vast wel eens in het bos gezien

Ongeveer 10% van Nederland bestaat uit bossen. Dit is best veel als je er eens goed over nadenkt. Er is dan ook een grote kans dat jij wel eens een boswandeling gemaakt hebt. Dit kan een boswandeling in een groot bos maar ook net zo goed in een wat kleiner bos geweest zijn. In beide gevallen zul je vast veel bomen gezien hebben waarvan je niet precies wist wat voor boom het was. Zo is er een grote kans dat je wel eens een treurwilg hebt gezien tijdens je boswandeling. Deze boom is te herkennen aan zijn omlaag hangende bruin groene takken.

Krentenboom in het bos

De krentenboom is ook een prachtige boom. Er groeien geen krenten aan, zoals je misschien wel dacht door de naam. Wel groeien er prachtige witte bloemen aan. Ook de krentenboom is redelijk vaak in bossen te zien. In het najaar zal je de boom misschien niet zo snel spotten, omdat deze dan tussen alle andere groene bomen kan wegvallen. In het voorjaar bloeit de boom echter prachtig uit. Je zult de boom dan herkennen aan zijn mooie witte bloemen. Tussen maart en mei is de boom in de bloei en op zijn mooist. Dit is dan ook het perfecte moment om de boom in het bos te spotten.

Eikenboom

Een van de bekendere boomsoorten is de eikenboom. Wellicht heb je thuis zelfs meubels staan die van eikenhout gemaakt zijn. Het eikenhout komt dan ook van de eikenboom af. De bladeren van een eikenboom zijn het grootste deel van het jaar groen, maar verkleuren ook even naar een geelbruine kleur. Daarnaast kun je de boom wellicht kennen van de eikenprocessierups die in de afgelopen jaren steeds vaker in Nederland gespot wordt. Deze rupsen zijn vaak te vinden op eikenbomen. Als je in de zomer een boom ziet die is afgezet met lint, is er dan ook een grote kans dat dit een eikenboom is, die besmet is met de processierups.