4 tips om efficiënter te werken in je thuiskantoor

We zijn na ruim anderhalf jaar inmiddels wel gewend om thuis te werken. Wat eerst een snel in elkaar gezet kantoor hoekje was is voor de meeste nu wel een compleet thuis kantoor geworden. Maar soms blijft het nog steeds moeilijk om efficiënt te werken door alle uitdagingen die we hebben als we vanuit huis werken. Hier zijn 4 tips om het thuiswerken wat makkelijker te maken, zo is de baas ook weer blij.

Creëer een ruimte speciaal voor thuiswerken.

Als je efficiënt en productief met je tijd wilt omgaan moet je er voor zorgen dat je een speciale ruimte creëert specifiek om te werken. Je kunt Jaloezieën om zon tegen te houden aanschaffen zodat de kamer waar je werkt goed genoeg verlicht is, maar niet te heet wordt of overbelicht. Daarnaast is een goedkope hor een prima oplossing tegen vliegen en muggen zodat je efficiënt en gefocust kan blijven. Zorg dat je daarnaast de juiste meubels hebt. Een goede bureaustoel kan veel verschil maken.

Blijf verbonden met je team

Het is voor zowel leidinggevende als werknemer belangrijk om zoveel mogelijk in contact met elkaar te blijven.  Dat kun je doen door regelmatig online meetings te houden (dan komen de Jaloezieën om zon tegen te houden erg goed van pas) en de communicatie lijn zo open mogelijk te houden door de hele dag heen. Een goedkope hor is handig om in te investeren om ongestoord online meetings bij te wonen. Zo ben je toch nog verbonden, ook al werk je kilometers van elkaar vandaan.

Investeer in de juiste technologie

Om efficiënt je projecten te lijf te kunnen gaan moet je natuurlijk ook goed voorbereid zijn met de juiste technologie. Denk daarbij aan een goede werk laptop en een stabiele internetverbinding bijvoorbeeld. Een webcam is tegenwoordig ook onmisbaar op een thuiskantoor. Moet je veel uitprinten? Investeer dan in een goede printer. Heb je last van de zon? Investeer dan in Jaloezieën om zon tegen te houden. Last van muggen en andere vervelende beestjes? investeer dan in een goedkope hor installatie.

Stel grenzen

Hoe belangrijk het ook is om verbonden te blijven met collega’s, het is nog belangrijker zelfs om grenzen te stellen. Een goed begin is om wat basisregels af te spreken met jezelf, je familie en je collega’s. Stel vaste werkuren in en hou je daar ook aan. Door dat te doen blijft het verschil tussen werk en vrije tijd duidelijk en blijf je fris voor elke uitdaging.