Zorg dat je het juiste kiest als je deurbeslag kopen gaat

Soms kom je op een punt dat je interieur niet meer helemaal je smaak is en je toe bent aan een verbouwing. Dat kan een kleine verbouwing zijn of een grotere. Ongeacht het formaat van de verbouwing, zorg in elk geval dat je het juiste deurbeslag kopen gaat als je deze vervangt. Het is namelijk dé finishing touch als je jouw interieur gaat aanpassen. Je hebt namelijk een deur vele malen per dag vast. Helaas wordt er toch weinig tijd en energie gestoken in het juiste deurbeslag. Vaak zijn we druk met de kleur van de vloer, de gordijnen en muren, meubels, de inrichting van de keuken maar het deurbeslag wordt vergeten. Als we ook aan dit mooie detail wat meer aandacht besteden dan zou dat het interieur net dat extra afmaken wat we zo graag willen zien na een verbouwing. 

Wat is deurbeslag? 

Onder deurbeslag wordt alles verstaan wat je op een deur vast maakt, zoals krukken, klinken en andere hendels om de deur te laten functioneren. Je kijkt meer naar deurbeslag dan je in eerste instantie zou denken. Want heb je weleens vanaf de stoel naar je kamerdeur gekeken? Dan zie je dat je het deurbeslag vaker in het oog hebt dan je in eerste instantie dacht. Een kleine aanpassing kan dan ook eenvoudig de afwerking geven in je interieur. Dus het is tijd om meer aandacht eraan te besteden als je deurbeslag kopen gaat. 

Hoe kies je het juiste beslag op je deuren als je deurbeslag kopen gaat?

Overal om je heen zie je dus deurbeslag, want hoeveel deuren heb je in huis? En heb je al gekeken naar de kastdeuren? Kijk eens naar de voordeur, achterdeur, tussendeur, maar ook de deuren van slaapkamers, de badkamer, keukenkastjes en die mooie kast in de woonkamer? Deurbeslag kopen doe je dus eigenlijk voor meer plekken in huis dan je dacht. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt, want het is sfeerbepalend.

Nog steeds valt over smaak niet te twisten en bij deurbeslag kopen geldt dat ook. Het juiste deurbeslag is afhankelijk van het interieur en jouw smaak. Want je kan kiezen voor een trendy look met strakke lijnen. Of ga je voor sierlijk met meer rondingen? Het staat vreemd om een sierlijke vorm deurbeslag te kiezen als je verder een volledig strakke inrichting hebt. Sta daar dus bij stil, want als de styling overeenkomt, geeft dat meer sfeer en rust. 

Deurbeslag kopen is dus niet zo eenvoudig en snel gedaan als je dacht. De keuze is enorm en het is verstandig om een plan te maken. Streep af wat voor kleur je absoluut niet wil, welke vorm je juist wel wil, hoeveel je nodig hebt en wat je budget is. Online heb je vaak meer keuze dan in de winkel. Maar hoe dan ook kan je alleen het juiste beslag kiezen als je tijd investeert in het zoeken naar de beste optie die bij jouw stijl en interieur past. 

Heb je ook nog wat anders nodig? Dan kan raambeslag ook handig zijn.