vloerkleed

Wat voor soorten vloerkleden passen bij mij?

Op zoek naar een snelle manier om de esthetiek van een kamer bij te werken? Overweeg de kracht van tapijten. Veelzijdig en stijlvol, ze vormen een solide basis voor uw ruimte en creëren een gevoel van samenhang en coördinatie.

Welk tapijtmateriaal werkt het beste?

Het type vloerkleed dat het beste werkt in een bepaalde kamer, hangt af van hoeveel voetverkeer het krijgt. Ben je van plan om een ​​vloerkleed toe te voegen aan een drukke ruimte, zoals een foyer of gang? Overweeg er een gemaakt van sisal of jute. Duurzaam en duurzaam, beide materialen vangen vuil op en zijn bestand tegen dagelijkse slijtage. Wollen of wollen vloerkleden zijn ook een sterke keuze. Door hun vlekbestendigheid en eenvoudig te reinigen constructie zijn ze ideaal voor speelkamers of kinderkamers. Als u op zoek bent naar een rustigere ruimte, ga dan voor een dik hoogpolig vloerkleed in het kantoor aan huis of een handgetuft vloerkleed in de slaapkamer.

vloerkleed

Wie gebruikt de kamer?

Voordat u investeert in een vloerkleed op basis van kleuren en patronen, moet u ook even nadenken over de praktische aspecten ervan. Wordt dit vloerkleed gebruikt in het huis van een oudere persoon of iemand met beperkte mobiliteit? Blijf bij een laagpolig vloerkleed, want dat verkleint het risico op struikelen of vast komen te zitten. Als u de kinderkamer opknapt, kies dan voor een vloerkleed van katoen, omdat het gemakkelijk schoon te maken is, of een lusvloerkleed dat zacht en duurzaam is. Gebruik in plaats daarvan een polypropyleen vloerkleed voor binnen/buiten voor een andere, onderhoudsarme look. Gemorste vloeistoffen dringen niet door in de synthetische vezels en kunnen worden afgeveegd met een spons.

Waar is de hoofdzithoek?

Gebruik een vloerkleed om de zithoek in uw ruimte te definiëren. Als je hoofdzithoek bijvoorbeeld vierkant is, kies dan voor een vierkant vloerkleed dat goed georiënteerd is. Is de kamer rechthoekig? Kies in plaats daarvan voor een rechthoekig vloerkleed. Voor kleinere zithoeken in de woonkamer, zoals een zwevende opstelling met een bank en twee fauteuils, moet u ervoor zorgen dat het vloerkleed groot genoeg is om volledig onder alle meubels te passen met een afstand van minimaal 15 cm van de muur.