Waarom je in almere een stuk goedkoper woont

Misschien is het je wel eens opgevallen dat Almere relatief goedkoop is in vergelijking met bijvoorbeeld Amsterdam. Almere is dan ook erg populair bij de mensen die het liefst naar Amsterdam willen, maar toch vanwege de enorme huizenprijzen besluiten hier niet te gaan wonen. Hoe komt het eigenlijk dat je in Almere een stuk goedkoper woont en hoe maak je de eventuele overstap van het Amsterdamse leven naar het rustige Almere?

Het is geen makkelijke keuze om het hartje Amsterdam te verlaten. Het is daar immers vertrouwd en Almere verschilt enorm qua omgeving. Ook Hollandmovers snapt dit. De verhuisbedrijven zullen je zo goed mogelijk helpen te verhuizen, zodat je er geen spijt van krijgt. Hieronder zie je een paar voordelen van Almere op een rij:

–  Goedkoper + meer ruimte.

Het wordt steeds gekker op de huizenmarkt van Amsterdam, maar in Almere zijn de huizenprijzen nog redelijk betaalbaar. Des te verder je van Amsterdam af woont, des te goedkoper de woningen. Als je kijkt naar de huizenprijzen in Amsterdam ben je al snel zo’n 6 ton kwijt aan een rijtjeshuis en dan heb je nog geen eens een tuin. Ter vergelijking: in Almere heb je ongeveer zo’n zelfde woning voor ongeveer 245.000 euro.

–  Goede fietspaden

Of je nou van fietsen houdt of niet, je wilt het in ieder geval veilig kunnen doen. Almere is uitgeroepen tot de veiligste fietsstad van heel Nederland.

–  Schone lucht

De lucht in Almere is erg schoon. Er zit namelijk niet alleen relatief weinig fijnstof in de lucht, maar de concentraties stikstofdioxide zijn ook een stuk lager als je het vergelijkt met Amsterdam.

Toch zijn er ook 2 nadelen, wat ook direct de redenen zijn voor het goedkoper wonen in Almere. Er is niet heel veel te beleven in Almere, wat het gelijk wel rustgevend maakt, maar voor de doeners is het minder leuk. En vaak hebben mensen wel wat vooroordelen over Almere, maar ja, daar hoef jij je niks van aan te trekken. Overweeg jij het om te verhuizen? Verhuisbedrijf Almere helpt je graag verder.