Voor en nadelen van een warmte terugwin installatie
Wanneer je interesse hebt in een warmte terugwin installatie, is het soms goed om voor jezelf even de punten allemaal op een rijtje te zetten en om daarnaast ook de voor en nadelen even voor jezelf overzichtelijk te maken. Hierdoor kun jij een goede beslissing maken zonder spijt en loop je in de toekomst niet tegen verrassingen aan die je had kunnen voorkomen door je goed voor te bereiden. Daarom gaan we bekijken waarom jij voor een warmte terugwin installatie of ook wel de wtw-unit genoemd, moet gaan en wat daar eventueel toch de nadelige gevolgen van zouden kunnen zijn.
Nadelen van een wtw-unit
Laten we beginnen met de nadelen van de warmte terugwin installatie, zodat we het goede nieuws voor het laatst kunnen bewaren. Zo is een van de nadelen dat wanneer je de ventilatiesystemen naast elkaar gaat leggen en de prijzen zal gaan vergelijken, dat de warmte terugwin installatie een duurdere optie is in vergelijking met de andere. Daarnaast is de installatie van deze installatie een stuk arbeidsintensiever en dat het in verhouding tot andere opties meer ruimte in huis inneemt dan het alternatief. Ook heeft het systeem meer onderhoud nodig en hangen hier dus ook hogere kosten aan vast. Je kunt wel een contract afsluiten voor het tijdige onderhoud om problemen te voorkomen. Al deze nadelen kunnen ook als een investering worden gezien.
De voordelen
Tijd voor de voordelen, deze zijn er gelukkig genoeg. Omdat het systeem voor meer warmte lucht in je woning zorgt, scheelt dit in de gasprijzen, omdat je thermostaat niet zo hoog hoeft, omdat er geen koude lucht binnenkomt. Dit maakt al een aanzienlijk verschil in de energieprijzen. Daarnaast heb je weinig last van het geluid en zorgt de warmte terugwin installatie voor een optimale luchtkwaliteit in jouw woning, omdat de grote luchtdeeltjes gefilterd worden, voordat ze binnen kunnen komen. Dat is nog eens goed voor jouw gezondheid.