Top drie vloersoorten

Houten vloeren, PVC vloeren, tegelvloeren, er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren. Dit maakt het enorm lastig om een goede vloersoort voor jouw woning te kiezen. De een is makkelijk schoon te houden en de ander ziet er misschien mooier uit naar je mening. Om de juiste vloer te kiezen is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van de vloeren goed kent. In dit artikel zal ik de voor- en nadelen van mijn top drie vloersoorten beschrijven.

PVC vloeren

Om te beginnen de PVC vloeren. PVC vloeren worden steeds populairder en populairder. Dit komt dan ook door de vele voordelen die de vloersoort heeft. De trendy PVC vloeren lijken namelijk veel op houten vloeren, maar zijn gemaakt van kunststof waardoor ze enorm veel voordelen hebben. De vloeren zijn bijvoorbeeld enorm stevig en gaan dus ook lang mee. Hiernaast zijn ze ook enorm hygiënisch. Er zijn namelijk geen gleufjes waar vuil in kan zitten en de vloer is schoon te maken met wat water en zeep. De ideale vloer zou je zeggen. Het enige nadeel van de vloersoort is dat de vloer relatief duur is.

Tapijt vloer

Tapijt vloeren zijn zo handig doordat de vloeren echt zacht aanvoelen. Het is de ideale ondervloer voor kinderen om op te spelen. Echter is de vloersoort niet geschikt voor huizen met viervoeters in de woning. Dieren laten namelijk veel nare vuiltjes en geurtjes achter en dit blijft erg in de vloer zitten.

Houten vloeren

Ten slotte ook nog de houten vloeren. Deze vloersoort wordt al enorm lang gebruikt in woningen en dit is vooral door de unieke uitstraling van elke houten vloer. Houten vloeren zijn er in allerlei soorten en kleuren, dit maakt de vloeren geschikt voor elke huisstijl. Het nadeel van houten vloeren is dat ze niet tegen vocht kunnen. Wanneer de vloeren vochtig worden kan het hout gaan rotten en vervormen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

En wat vind jij de leukste vloersoort? Laat het weten in de comments.