Toon de roots van jezelf op je boot

Je hebt het waarschijnlijk al zeer vaak gezien. Veel booteigenaars plaatsen een vlag van hun nationaliteit op hun boot. Dit om zo andere boot eigenaars aan te trekken van dezelfde nationaliteit, maar vooral om hun trots op hun land te tonen. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je boot is, bijna alle boten hebben een landsvlag op hun achterflank. Als je in de haven rondloopt, zie je al deze vlaggen wapperen in de wind en weet je meteen van welk land de eigenaar afkomstig is. Zeker in het buitenland is dit leuk, je voelt namelijk meteen een connectie als je de vlag van je eigen land ziet en hebt meer de neiging om eens langs te gaan naar de boot en te praten met de boot eigenaar. Indien je je afvraagt waar de eigenaars deze vlaggen (kunnen) kopen, bosvlaggen.nl is een voorbeeld van een handige site.

Trots op je land

Een nederlandse vlag kopen is voor veel mensen een gewoonte, zeker in Nederland. Iedereen heeft wel één of meerdere vlaggen thuis liggen, van kleine tot zeer grote. Sommige mensen laten aan hun huis de Nederlandse vlag doorheen heel het jaar hangen. Anderen hangen enkel de Nederlandse vlag uit op Koningsdag, het allergrootste jaarlijkse feest in Nederland. Op deze dag vieren alle Nederlanders uitgebreid feest met veel muziek, veel alcohol en verschillende activiteiten in alle straten en steden van Nederland. Dit toont dat Nederland en zijn volk een sterke connectie hebben en dit zo ook willen tonen door hun Nederlandse vlag uit te hangen op hun huis en met kleine Nederlandse vlaggetjes rond te lopen om zo de trots van hun land te tonen.

Genoeg water om te varen

Zoals eerder gezegd hebben veel Nederlanders een boot en hangen zij de Nederlandse vlag hieraan. Iedereen weet dat Nederland zeer veel water heeft aan de hand van eilandjes en ook riviertjes in het binnenland. Zo hebben zeer veel mensen een (kleine) boot én hangen ze elke keer een Nederlandse vlag hieraan. Zo zie je maar, je kan bijna geen enkele dag in Nederland vertoeven zonder een Nederlandse vlag te zien.