Randloos toilet: wat is dat eigenlijk?

In je zoektocht naar nieuw sanitair, ben je misschien vaak ‘randloos toilet’ tegengekomen? Ben je nieuwsgierig naar wat dit eigenlijk is en of het iets voor in jouw woning is? Dan ben je hier op het goede adres. De sanitair branche heeft de laatste jaren niet stilgezeten. Er zijn veel nieuwe producten ontwikkeld, die jouw wooncomfort aanzienlijk kunnen verbeteren, zoals op het gebied van hygiëne, gemak en stijl! Een van die ontwikkelingen is het randloos toilet. 

De toilet met toiletrand; daar moest verandering in komen!

De traditionele toilet is voorzien van een toiletrand. Die rand zit er niet voor niets. Deze zorgt er namelijk voor dat het spoelwater van de wc niet over de rand gaat. Toch brengt een dergelijke rand ook heel wat nadelen met zich mee. Het grootste nadeel is dat het niet erg hygiënisch is. Het is ontzettend lastig om de zone onder de rand schoon te houden. Je mag wel zeggen dat het vrijwel onmogelijk is om dit gedeelte voor de volle 100% te reinigen. Vuil, kalk en bacteriën vinden hier gemakkelijk een schuilplaats. Daar moest wat aan gebeuren volgens de sanitair specialisten. Daarom ontwikkelden zij het randloos toilet.  

Wat is een randloos toilet?

Bij de nieuwe randloze toiletten is geen spoelrand meer aanwezig. Dit betekent dat de binnenzijde van het toilet helemaal egaal is. Er bestaan echter ook toiletten met een open spoelrand. Het principe is vrijwel hetzelfde, alleen is er in dit geval wel nog een boord aanwezig om te voorkomen dat het water over de rand gaat bij het doorspoelen. In beide gevallen hoef je niet te vrezen dat het spoelwater uit de toiletpot spat. Daarvoor is namelijk een speciale spoeltechniek ontwikkeld. Er is in dit soort toiletten een functionele waterverdeler geïntegreerd. Deze verdeelt het water op gelijke wijze, waardoor het toilet ook nog eens efficiënter gespoeld wordt en alle zones goed bereikt worden. 

Gemakkelijker schoon te houden

Ben je op zoek naar het ideale toilet? Dan zijn er diverse goede redenen om de traditionele toilet links te laten liggen en uit te kijken naar een randloos toilet. Doordat het spoelwater dankzij de functionele waterverdeler het hele oppervlak bereikt, is het nog gemakkelijker om de toilet schoon te houden. De rand was ook altijd een doorn in het oog bij het schoonmaken van de wc. Dat is met deze nieuwe toilet verleden tijd. Je bent eindelijk af van opgehoopt vuil, kalk en bacteriën onder de spoelrand, dat niet te zien en te bereiken is. Bovendien bieden randloze toiletten de mogelijkheid om tijdens het doorspoelen de hoeveelheid water te regelen, mocht er toch erg veel water omhoog spatten. 

Randloze toiletten in diverse uitvoeringen

Fijn om te weten, is dat je binnen het aanbod aan randloze toiletten de keus hebt uit vele modellen, maten, stijlen en kleuren. Ook zijn er randloze toiletten met nog meer bijzondere functionaliteiten die je mogelijk aanspreken, bijvoorbeeld direct flush of een softclose zitting. Welke eisen stel jij aan een randloos toilet?