onderdelen glazen schuifwand

onderdelen glazen schuifwand

Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van een glazen schuifwand in een woning. Dit kan om verschillende redenen het geval zijn. In de meeste gevallen maakt een schuifdeur van glas deel uit van een veranda of een schuifpui naar buiten toe. Een glazen schuifwand heeft allerlei voordelen. Zo kun je er een ruimte mee afscheiden en daar uit twee verschillende ruimtes laten ontstaan, zonder optisch het ruimtelijke uitzicht van de gehele kamer te verliezen. Zo kan in de ene gecreëerde kamer ruimte zijn voor bepaalde activiteiten die met werk te maken hebben, en in de andere ruimte ruimte zijn voor ontspanning. Wat het doel ook is van een glazen schuifwand in je huis, er zijn een aantal onderdelen glazen schuifwand die ook benodigd zijn. En dit artikel zullen we deze onderdelen benoemen.

onderdelen glazen schuifwand

De fundering

Vaak denken mensen dat bij het plaatsen van een glazen schuifdeur het niet per se nodig is om een fundering aan te leggen. Niets is minder waar. Als je een glazen schuifdeur geplaatst zonder fundering, dan loop je kans dat het hang en sluit werk op een duur niet meer goed functioneert omdat de hele constructie naar verloop van tijd kan gaan zakken. Ook zorgt een fundering ervoor dat alles mooi waterpas is.

De tochtstrip

Een van de onderdelen van een glazen schuifwand is altijd de tochtstrip. Deze tochtstrip kan worden geplaatst zowel onder de deur als aan de zijkant van de deur. En toch strip houdt de tocht buiten het huis. Ook zorgt het ervoor dat de verbrande lucht binnen in het huis blijft en niet naar buiten toe kan ontsnappen. Dit scheelt weer verwarming opwekken, wat weer beter is voor je portemonnee en het milieu. Naast tocht houdt de tochtstrip ook insecten buiten de deur.

De handgrepen voor een glazen deur

Afhankelijk van je interieur kun je bepaalde stijlen handgrepen kiezen die aansluiten op de glazen schuifwand. Met deze handgrepen zul je in het vervolg de deur open en dicht gaan doen. Het is belangrijk om een handgreep te kiezen die goed past in je huidige interieur en natuurlijk ook bij de glazen schuifdeur.