Kruipruimte isolatie kosten? Dit moet je weten
Het is een goed idee om de kruipruimte te isoleren, want met een goede isolatie kun je genieten van een aangename temperatuur in huis en je kunt flink besparen op je energiekosten. Maar het isoleren van een kruipruimte kost geld. Daar moet je rekening mee houden. En dan wil je natuurlijk ook weten met welke kosten je te maken krijgt. In onze blog vertellen we meer over de kruipruimte isolatie kosten en hoe je erop kunt besparen.
Keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal
Wanneer je de kruipruimte wil isoleren heb je ook keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Materialen, zoals glas-, steenwol, EPS parels, isolatiekorrels en PUR-schuim. icynene is ook een goede optie en het materiaal is het beste te vergelijken met een schuim dat weer beter en duurzamer is dan bijvoorbeeld PUR-schuim. De kruipruimte isolatie kosten liggen ook een stuk lager wanneer je kiest voor een schuimvariant, terwijl schuim ook alle hoeken, kiertjes en naden goed kan bereiken. In de kruipruimte lopen vaak ook leidingen die het weer lastiger maken om met bijvoorbeeld dekens of platen van glas- of steenwol te werken. Niet alleen het materiaal is goedkoper, maar je hebt ook minder manuren nodig om de ruimte goed te isoleren. Dat dus ook in de kosten scheelt.
Verschillende kruipruimte isolatie kosten
De kruipruimte isolatiekosten lopen nogal uiteen en de kosten zijn te verdelen in verschillende soorten werkzaamheden die verricht moeten worden. Je hebt niet alleen te maken met de kosten van het materiaal, die ook al uiteen lopen, maar ook met de kosten voor de manuren die worden gemaakt. De makkelijkste en snelste methode is dus ook de goedkoopste methode, maar is het ook de beste methode? Dat moet je jezelf afvragen wanneer je ermee aan de slag gaat. Het is namelijk beter om meer geld te investeren in een goede oplossing die ook op de langere termijn beter werkt en je zelfs geld kan opleveren.
Je kunt ook te maken krijgen met extra kosten als bijvoorbeeld de kruipruimte nog niet toegankelijk is. Dan moet er een luik geïnstalleerd worden en dat brengt weer extra kosten met zich mee. Ook als de kruipruimte te laag is en uitgegraven moet worden, krijg je te maken met extra kosten boven de aanschaf van het materiaal en de manuren die benodigd zijn.
De kruipruimte isolatie kosten
De kruipruimte isolatie kosten zijn dus afhankelijk van de situatie. De gemiddelde prijs van het isoleren van een kruipruimte is € 27,- per vierkante meter. Maar dan gaan we wel uit van de snelste en makkelijkste methode om de ruimte te isoleren. Moet je toch uitwijken naar bijvoorbeeld bodemisolatie? Houdt dan rekening met een ander prijskaartje. Bodemisolatie kost al snel € 35,- per vierkante meter.
Subsidie aanvragen
De investering kun je aantrekkelijker maken wanneer je de ISDE bij de overheid aanvraagt. De overheid geeft subsidies voor het verduurzamen van je woning en dat kan enkele honderden tot duizenden euro’s opleveren. Daarnaast kun je er ook rekening mee houden dat de kruipruimte isolatie kosten worden terugverdiend, omdat je met de oplossing ook enorm veel geld op je energierekening gaat besparen. Zie het dus ook niet als kosten, maar als een investering in je huis. Die ook nog eens meer waard wordt als die goed geïsoleerd is.