daklekkage repareren

Hoe los je een daklekkage op?

Als het dak van je huis beschadigd is of lekt, moet je de daklekkage repareren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Soms kun je de daklekkage zelf repareren, maar dit is riskant. Door de ligging van het hoge dak kun je er niet makkelijk bij. Als je weet dat er een lek op het dak van jouw huis is, is het bovendien vrij moeilijk om de juiste bron van het lek te vinden. Het druipende water van het dak moet je goed kunnen traceren. Nog een reden waarom zelf een lekkend dak repareren niet aan te raden is. In dit geval heb je de hulp nodig van een deskundige of dakdekker die speciale kennis en kunde heeft.

daklekkage repareren

Wat gebeurt er als je het repareren van een lekkend dak uitstelt?

Een lekkend dak repareren moet zo snel mogelijk gebeuren. Als kleine lekken niet worden gecontroleerd, zullen ze tot grotere schade leiden en als gevolg daarvan moet je mogelijk meer betalen om ze te repareren. De functie van het dak als beschermer van alles eronder mag niet te lang worden aangetast. Stel je voor dat de druppels door kleine gaatjes blijven binnendringen om de binnenkant van je huis te beschadigen. Als dit gebeurt, moet je mogelijk ook jouw huismeubilair vervangen dat is beschadigd door voortdurende waterdruppels.

Maatregelen die genomen kunnen worden als het dak van het huis lekt

Wanneer jouw dak lekt, weet je het misschien niet meteen. Je merkt het pas als de waterdruppels je huis al zijn binnengedrongen. Dit betekent dat je niet zeker kunt zijn van de exacte positie van het lek. De eerste stap die je kunt doen, is het natte deel van het huis markeren. Je moet er ook op letten of de nattigheid is toegenomen of niet. Dit kan een indicatie zijn van hoe groot het lek is. Vraag daarna de diensten van een dakdekker om het dak lek in jouw huis te repareren. Professionele dakdekkers sporen nauwkeurig de bron van het lek op, zodat de afhandeling nauwkeuriger is. Daarom is het inschakelen van de diensten van een dakdekker de juiste keuze.