Een serre kopen – tips

Serre’s zijn erg populair. Je kunt er je eigen groente en fruit in verbouwen, zodat je minder vaak naar de supermarkt hoeft en te allen tijde geniet van gezond eten. Wil je graag een serre, maar weet je niet zo goed hoe of wat? Je kunt je het beste goed verdiepen in het kopen van een serre alvorens je actie onderneemt. Want wat zijn nu eigenlijk dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een serre? Je leest het hieronder.

Welke locatie?

Ben je er al over uit op welke locatie de serre komt te staan? Hoeveel ruimte heb je in de tuin en is er überhaupt wel voldoende plek voor een mooie serre? Je hebt hiervoor een vlakke ondergrond nodig, met veel lichtinval. Bekijk dus van tevoren goed waar je de serre wilt gaan plaatsen, zodat deze het beste uitkomt.

Welke grootte?

Ook dien je na te gaan wat voor afmetingen de serre moet zijn. Dit is mede afhankelijk van wat je in de serre wilt gaan doen. Wil je groente en fruit verbouwen voor het hele gezin, dan heb je natuurlijk meer ruimte nodig dan wanneer je alleen woont. Houd ook rekening met paden tussen de gewassen in. Je wilt vrij kunnen bewegen en hebt daarvoor dus voldoende ruimte nodig. 

De serre inrichten

Een serre richt je niet alleen in met planten en bloemen. Ook opslagplaatsen zijn onmisbaar, je wilt je gereedschap natuurlijk netjes kunnen opbergen. Daarnaast kan het ook handig zijn om een werktafel te plaatsen en regenwaterreservoirs. En wil je tussendoor even tot rust komen tijdens het harde werk, dan mag ook een fijne stoel of bank niet ontbreken in deze ruimte.

Wil je aanhoudende temperaturen boven de 20 graden? Dan zul je ook een relatief prijzig brandstofsysteem aan moeten schaffen.


Tip: serre kopen? Neem dan hier eens een kijkje.