Een huis uit de geschiedenis

Hoewel de Randstad volgebouwd wordt met luxueuze appartementen en penthouses, kan je op het platteland en aan de andere kant van Nederland nog genoeg unieke huizen vinden. Deze huizen, ook wel gezien als een klassiek huis, zijn gemaakt op basis van modellen huizen uit de 18e en 19e eeuw. Het zijn grote huizen, maar behoren volgens veel mensen niet tot landhuizen of andere grote bouwwerken vanwege de ‘oudere’ stijl. Toch leef je er erg comfortabel, zeker als er moderne technologie op toegepast is. Zo kan je denken aan de oude zwart-wit motieven op keukenvloeren, maar met vloerverwarming eronder als extraatje.

Details en kleinigheden

Ook zullen details vooral liggen in een industriële keuken en metalen en houten accessoires. Verder kan je denken aan ‘landelijke’ kleuren als groen, blauw, zacht oranje en bruin, die je kan verwerken in textiel zoals theedoeken, kussens en handdoeken in de badkamer. Het is maar net de vraag of je van het interieur en de stijl houdt, omdat klassieke stijlen niet voor iedereen zijn. Dan kan je ook kiezen voor traditionele bouw. Het vergt een specifieke inrichting die niet iedereen mooi vindt, maar toch heb je een juweeltje als je besluit een klassiek huis te bouwen of te kopen!

Voor wie is een klassiek huis?

Een klassiek huis is voor de mensen die weer terug willen naar het oude vertrouwde. Van een drukke stad en veel werk naar tot rust komen nabij weilanden en bossen, een klassiek is vaak te vinden op plekken waar veel grond nog ‘vrij’ is. Dat is het leuke aan zo’n huis: vanwege de stijl mag je ook verwachten dat er een mooi stuk grond bij komt, of in ieder geval een ruime tuin waar je genoeg mee kan. Daarmee is een klassiek huis uitermate geschikt voor als je een groot gezin wilt, of juist als je liever wil dat je ouders bij je komen wonen wegens ouderdom. Ook kan een klassiek huis heerlijk zijn om alleen of met een partner in te wonen, maar dan is zo’n huis vaak groter dan men denkt.