Olbia

De poort naar een Sardijnse droom

Bij het plannen van een vakantie naar Sardinië, kan Olbia gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Deze historische stad, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland, heeft echter veel meer te bieden dan alleen haar luchthaven en veerbootterminal. Olbia is een bestemming op zich, met een rijke geschiedenis, prachtige stranden en een levendige lokale cultuur.

Olbia

Duik diep in de geschiedenis bij de archeologische sites

Hoewel Olbia vooral modern oogt, heeft de stad een verleden dat duizenden jaren teruggaat. Je kunt de oude Romeinse ruïnes verkennen die stille getuigen zijn van het roemrijke verleden. Bezoek de oude basiliek van San Simplicio en voel de echo’s van vervlogen tijden in de oude stenen en de serene sfeer. Op slechts een korte rit van Olbia, ontvouwt de beroemde Costa Smeralda zich voor je ogen. Deze kuststrook, beroemd om zijn smaragdgroene wateren, biedt enkele van de meest betoverende stranden van Sardinië. Maak een boottocht langs de kust of zoek gewoon een afgelegen plekje om te genieten van de zon en de zee.

Geniet van lokale specialiteiten in authentieke trattoria’s

De Sardijnse keuken is rijk en gevarieerd, en in Olbia vind je tal van plaatsen om van deze culinaire lekkernijen te genieten. Verwen je smaakpapillen met verse zeevruchten, traditionele pasta’s en lokale wijnen. Elk gerecht vertelt een verhaal van de landbouw, de zee en de culturen die Sardinië door de eeuwen heen hebben beïnvloed. Terwijl veel reizigers door Olbia trekken op weg naar andere bestemmingen, nodigt de stad je uit om te blijven en haar charmes te ontdekken. Of je nu wordt verleid door de roep van het verleden, de schoonheid van de kust of de smaken van de lokale keuken, Olbia biedt een authentieke Sardijnse ervaring die je niet snel zult vergeten.